چاندرا آریا، نماینده پارلمان کانادا میگوید که وضعیت حقوق بشر در افغانستان نگرانکننده است و گروه طالبان «هزارهها را هدف حمله» قرار میدهند.
خبرگزاری پایتخت؛ آقای چاندرا، روز (دوشنبه، ۲۰قوس) در نشست کمیته عدالت و حقوق بشر پارلمان کانادا گفت: «گروه طالبان درد و رنج بسیار بر مردم افغانستان تحمیل کرده و حقوق اولیه آنها را تضعیف کرده است.»
او اضافه کرد که اقلیتهای قومی و مذهبی در افغانستان بهویژه «هزارهها با تبعیض، شکنجه، آزار و اذیت هدفمندانه و حملههای وحشیانه» گروه طالبان مواجه است.
او افزود: «جامعه هزاره افغانستان در چندین دهه با خشونت، تبعیض و حملههای مرگبار گروههای افراطی مانند طالبان و داعش مواجه بوده است.» نامبُرده گروه طالبان را «حکومت وحشت» خواند.
این عضو حزب حاکم لیبرال میگوید که طالبان زنان را از ابتداییترین حقوق بشری محروم کرده و به صورت «نظاممند» به شهروندان درجه دوم «تنزیل» داده است.
آقای آریا افزوده است که تبعیض «سیستماتیک» طالبان علیه زنان و دختران افغانستان «نقض» آشکار حقوق بشر و اصول برابری و کرامت انسانی است.
او از جامعه بینالمللی خواست تا به صورت هماهنگ برای «حفاظت از حقوق زنان و دختران» در افغانستان عمل کند. او همچنین گفت: «از وقتی که طالبان در افغانستان حاکم شده اند، بیش از ۱۹ حمله بزرگ بر اماکن مذهبی، حملونقل عمومی، مراکز آموزشی و ورزشگاههای مربوط به هزارهها انجام شده، که باعث کشته شدن دستکم ۱۲۲۵ هزاره شده است.»
آقای آریا با انتقاد اینکه چرا در مورد این حملات تحقیقی صورت نگرفته و عاملان دستگیر نشده، گفت: «این حملات هدفمند باعث شده تا ترس و وحشت در میان هزارهها ایجاد کند.»
این مقام دولت کانادا در ادامه سخنرانی خود اضافه نمود که دادگاه های طالبان به طور مستقیم به هزارهها دستور میدهد که خانهها و مُلکیت های خود را تخلیه نمایند.
او تاکید بر حفظ حقوق هزارهها در افغانستان کرد و گفت: «حفاظت از حیثیت و امنیت جامعه هزاره موضوعی تنها مربوط به افغانستان نیست، بَل یک فرخوان جهانی برای تامین عدالت برای تمام اقلیتهای آسیب پذیر است.»
این نماینده پارلمان کانادا در صحبت های خود اشاره به وضیعت نیروهای پیشین در افغانستان کرد و گفت: «خشونت علیه نیروهای امینتی پیشین افزایش یافته و آنها برای حفاظت از مردم و کشور شان و تامین امنیت بینالمللی کار کرده بودند، ولی حالا با تهدید رو درد هستند.»
چاندارا آریا خواهان «انزوای دیپلماتیک، تحریم و درج طالبان در فهرست سازمان های تروریستی» شد.
او هشدار داد که به رسمیت شناسی گروه طالبان و یا هم عادی سازی روابط با این گروه، «خیانت به تعهدات کانادا برای حفاظت از حقوق بشر در سطح جهان خواهد بود و پیام خطرناکی برای رژیمهای خودکامه در سراسر جهان» ارسال خواهد کرد.