ابریشمبافان در ولایت هرات میگویند که بازار ابریشم در این ولایت نسبت به گذشته از رونق بازمانده و مشتریان چندانی ندارد.
به گزارش خبرگزاری پایتخت؛ محمدناصر موسوی، یکی از شعربافان یا ابریشمبافان کهنکار در شهر هرات امروز(سهشنبه، ۹ حوت) میگوید که ابریشمبافی در ولایت هرات نسبت به گذشته از رونق افتاده و پارچههای ابریشمی مشتریان خود را از دست داده است.
موسوی میگوید که پارچههای بیکیفیت وارداتی از کشورهای همسایه، جای پارچههای ابریشمی داخلی مانند پتوهای زمستانی و دستمالها را گرفته است.
گفتنی است که محمد ناصر موسوی، شعربافی یا ابریشمبافی را در دوران کودکی از پدرش آموخته است. به گفتهی او، پدرش این هنر ارزنده و نادر را برای او به ارث گذاشته است.
موسوی در مصاحبهای با تلویزیون طلوعنیوز میگوید: «نسل به نسل مجبوریم این کار را ادامه دهیم. این هنر است. این هنر ارثی ما است. عمر خود را صرف همین کار کردیم. مجبوریم. اولاد ما یکی دو تا یا سه تا این کارها را ادامه دهند.»
در همین حال، مرتضی که یازده سال و اندی میشود که ابریشمبافی میکند، میگوید که در نزدیک به دو سال پسین به علت چالشهای اقتصادی در کشور، تولیدات ابریشمی بازار ندارد.
به گفتهی مرتضی، به هر اندازه که رو به پیش میرویم به جای که وضعیت ما بهتر شود، کلاً خراب شده میرود. او میگوید: «میبینید کلاً مردم، خیلی از دوستان ما، خیلی از کسانی که مشتری بودند یا به ایران یا هم به پاکستان رفتهاند، کلاً رفته اند.»
براتعلی، یکی دیگر از شعربافان هرات نیز میگوید که بازار شعربافی در دهههای گذشته در هرات پررنگ و با جنب و جوش بود.
او میگوید که در گذشته زنان و کودکان نیز از این کار سود میبردند و بر اقتصاد خانوادهی خود کمک میشدند.
او توضیح میدهد: «زنان هم کار میکردند. مشله میکرد. بچهخای خرد هم کار میکردند. از همین کسب پنجصد تا ششصد نفر روزی میخوردند. کار فراوان بود هیچ فردی را بیکار نمییافتید.»
محمد انور، که در بازار شعربافی هرات پارچههای ابریشمی میفروشد، میگوید که چالشهای اقتصادی در جامعه و واردات کالاهای مشابه بیکیفیت از کشورهای همسایه، بازار فروش پارچههای ابریشمی داخلی را از رونق انداخته است.