به دنبال ادامهی مسدود ماندن مکاتب بهروی دختران، آنها به آموزش فنون حرفهای از جمله آموزش خیاطی روآوردهاند.
به گزارش خبرگزاری پایتخت؛ شماری از دختران در ولایت هرات امروز (دوشنبه، ۸ حوت) میگویند که پس از اینکه مکاتب و به دنبال آنان مراکز آموزشی بهروی آنان بسته شده، آموزشهای فن و حرفه تنها روزنهی امید برای نجات از انواع بیماریهای روانی است.
نگین یاوری، مسوول آموزشگاه خیاطی، در ولایت هرات به خبرگزاری پایتخت میگوید که او در آموزشگاه خود، بیشتر از ۵۰ شاگرد دارد.
او میگوید که در آموزشگاه وی، از خانمهای خانه گرفته تا دختران دانشآموز و دانشجو در کنار هم سرگرم یادگیری حرفهی خیاطی اند.
از سویی دیگر، قرار است تا کمتر از ده روز دیگر مکاتب و دانشگاهها بهروی دانشآموزان باز شود؛ از آموزش و تحصیل دختران همچنان خبری نیست.
عاطفه، دانشآموز صنف دهم یک مکتب خصوصی در هرات میگوید که اگر مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران باز شود، آنان میتوانند آنها میتوانند به آموزش و تحصیل خود ادامه بدهند.
او میگوید، از اینکه در خانه نشسته باشد و وقتاش هدر برود، بهتر است یک راهی برای سرگرمی خود پیدا کند و چه بهتر از خیاطی که در آینده میتواند از طریق آن خانوادهاش را حمایت کند.
عارفه، دانشآموز دیگری نیز میگوید: «ما میخواهیم که مکتب ما را باز کنند، تا ما بتوانیم درس بخوانیم و دیگر دختران هم بروند درس خود را بخوانند.»
شمار دیگر از دختران دانشجو و دانشآموز، که روزانه در این مرکز خیاطی میآموزند میگویند که به علت مسدود ماندن مکتبها و دانشگاهها، از فشارهای روانی رنج میبرند.
نرگس، دانشآموز صنف یازدهم یک مکتب خصوصی میگوید که اکثریت دختران بعد از این که مکتبها، دانشگاهها و مراکز آموزشی بسته شد، به خیاطی رو آوردند. این برایشان بهترین شغل است.
سمیه، دانشآموز دیگری نیز میگوید: «آدم که کار کند، روحیهاش قوی میشود. در خانه که بودیم خیلی دیق میآوردیم و کاری نبود.»
این درحالی است که در بیشتر از یک و نیم سال گذشته، چندین کارگاه آموزش خیاطی و دیگر فنون حرفهای و صنایع دستی به روی دختران در ولایت هرات باز شده است.