بهتازگی وزارت تحصیلات عالی طالبان در جلسه شورای رهبری این وزارت تصمیم گرفته است که تدریس فقه جعفری در نصاب آموزشی قابل پذیرش نیست.
خبرگزاری پایتخت؛ این وزارت در تازه ترین اقدامی علیه فقه جعفری در افغانستان گفته است، در صورتی که مذهب جعفری به رسمیت شناخته شود، سایر مذاهب موجود در افغانستان نیز خواهان نصاب جداگانه خواهند شد.
با این حال، به چند دلیل میتوان گفت که این تصمیم طالبان یک تصمیم غیر عقلانی است و فاصله بین رژیم این گروه و ملت را افزایش خواهد داد.
یکم، شیعیان افغانستان یک اقلیت قومی نیستند که طالبان بخواهند هر تصمیمی که در مورد آنها بگیرند، اینها به سادگی از کنار آن عبور کرده و بگویند: خیر است. میلیون ها شهروند افغانستان پیرو مذهب جعفری هستند و سالهاست در کنار برادران اهل تسنن زندگی خوب و خوشی را داشته اند که نمونه موفق آن وجود شورای اخوت اسلامی بود که هم علمای شیعه و هم علمای سنی در آن حضور داشتند و در تلاش ترویج برادری و برابری میان شیعه و سنی بودند.
دوم، افغانستان یک کشور چند قومیتی است که در کنار هم برادرانه زندگی میکنند، ولی چند مذهبی نیست، بلکه دو مذهب شیعه و سنی در این کشور وجود دارد، پس اینکه بگویند دیگر مذاهب هم خواهان نصاب جداگانه میشوند، یک حرف بچه گانه و کاملا غیر منطقی و یک شوخی بسیار مضحک است.
سوم، وحدت بین شیعه و سنی در افغانسستان شهره عالم است و بین این دو مذهب تعصب و تبعیضی وجود نداشته و سالهاست که پیروان شان در کنار هم برادرانه زندگی میکنند و سالهاست که فقه جعفری در مکاتب و دانشگاه های ولایات شیعه نشین تدریس میشود و هیچ مانعی در برابر آن نبوده، پس این وزارت باید تلاش کند به جای اینگونه تصمیم ها، وحدت بین شیعه و سنی را مستحکم کند نه اینکه سنگ اندازی نماید.
از سویی دیگر، هنوز هم به رسمیت شناخته شدن مذهب شیعه، قانون احوال شخصیه شیعیان و سهم شیعیان در حکومت طالبان یکی از خواسته های شیعیان است که تاکنون عملی نشده و بهتر است این گروه به جای اینگونه تصامیم، ملت را از خود کرده و شیعه و سنی نکند، زیرا هر دو برادر هستند و در کنار هم میتوانند افغانستان را بسازند.