شرکتهای اسلحه سازی آمریکا، از جنگ در اوکراین بخاطر فروش تسلیحات خود به اروپا، کره جنوبی و جاپان سود میبرند. برعلاوه، با ادامه جنگ در اوکراین کشورهای اروپایی بودجه نظامی خود را افزایش داده و خرید اسلحه خود را از آمریکا نیز افزایش خواهد داد.
کشورهای اروپایی نیز اسلحه تولید میکند ولی با آن هم آمریکا به ارزش ملیاردها دالر به کشورهای اروپایی اسلحه میفروشند. برای نمونه، ناروی عضو ناتو که کمی بیشتر از ۵ ملیون نفوس دارند؛ در سال ۲۰۲۱ به ارزش ۴۵۵ ملیون دالر اسلحه خریداری کرد.
از طرف دیگر، آمریکا خود اسلحه به اوکراین کمک کرده و کشورهای اروپایی را نیز تشویق به کمک تسلیحات نظامی به اوکراین میکند. اینگونه گدام اسلحه کشورهای اروپایی و آمریکا خالی شده و سمت شرکتهای تولید کننده اسلحه آمریکایی خواهند رفت. شرکتهای تولید کننده آمریکایی، آمریکایی استخدام کرده و سود فروش آن نیز از آمریکاییها خواهد بود.
سود شرکتهای اسلحه سازی در آمریکا به فروش اسلحه در کشورهای اروپایی در این سالها خلاصه نمیگردد. جنگ در اوکراین تمامی کشورهای عضو ناتو را تشویق به افزایش بودجه نظامی و خرید اسلحه بیشتر میکند. افزایش مصارف نظامی به معنای سود برای این شرکتها است.
در ایالات متحده، شرکتهای تولید کننده اسلحه در کانگرس آمریکا همیشه برای شروع جنگ لابیگری کرده است. در حقیقت لابیگری همان فساد و رشوت است، اما در آمریکا اسم آنرا لابی گذاشته است. برای نمونه در جنگ افغانستان شرکتهای تولید کننده اسلحه یک ملیارد دالر را برای لابیگری مصرف کردند و قراردادهای که ارزش آن به دو تریلیون دالر میرسید بدست آوردند.
لابیگری شرکتهای اسلحه سازی آمریکا به هیچ عنوان در افغانستان ختم نخواهد شد. این رفتارها در اوکراین نیز ادامه خواهد داشت. هر تیر که در اوکراین فیر میگردد، هر راکت که پرتاب میگردد و هر گدام اسلحه که توسط موشکهای روسی تخریب میگردد؛ سود شرکتهای اسلحه سازی آمریکایی را افزایش داده و یک نعمت محسوب میگردد.
بیشتر بخوانید: نگرانی آمریکا بخاطر نقض حقوق بشر در هند یا دوستی هند با روسیه؟
در آخر میخواهم اضافه کنم که آمریکا از هر درگیری در دنیا سود میبرند، اگر درگیری نظامی باشند یا لفظی. هر نوع درگیری در دنیا تعداد کشورهای وابسته به آمریکا را افزایش میدهند. طرفهای درگیری بخاطر دفاع احتمالی از درگیریهای نظامی آینده به آمریکا رو آورده و اسلحههای بیشتری خریداری خواهند کرد. برای نمونه تحریم قطر توسط کشورهای عربی در ۲۰۱۷ سبب شد که هر دو طرف درگیری (مخصوصن قطر و عربستان) سفارش تسلیحاتی خود را از آمریکا افزایش دهند.