به دنبال حمله طالبان در بلخاب، صدها خانواده از آوارهگان جنگ که از دو هفته به اینطرف در درهها و کوههای این ولسوالی و ولسوالیهای همجوار پناه برده اند از عدم توجه و کمک رسانی سازمانهای بینالمللی شکایت دارند.
به گزارش خبرگزاری پایتخت: برخی از این آوارگان میگویند که صدها خانواده از ترس کشتار طالبان، از دو هفته به این سو در کوهها و درههای این ولسوالی و ولسوالی یکهولنگ بامیان آواره شدهاند و در وضعیت بدی قرار دارند.
قبل از این گزارشهای منتشر شده بود که تنها از قریهجات اطراف مرکز ولسوالی بلخاب حدود دو هزار خانواده به کوهها آواره شده اند.
اکنون این آوارگان میگویند که در درهها و کوهها پناه با کمبود مواد خوراکی و پوشاک مواجه اند و هیچ امکاناتی حتی برای خوردن ندارند.
آنان میگویند که اکنون که بیش از دوهفته از آوارگی آنان میگذرد نه تنها حکومت و نهادهای دولتی بلکه هیچ نهاد و سازمان بینالمللی نیز به آنان کمک نکرده اند.
آنان تاکید دارند که بسیاری از مردان، زنان و کودکان در کوهها و درهها با سختی ناشی از گرمی هوا در روز و سردی هوا در شب، زندگی میکنند و بسیاری آنان دچار بیماری شده اند.
برخی آوارگان بلخاب گفته بودند که چندین کودک به دلیل گرمی شدید در روز و سردی شدید در شب بدون ابتدایی ترین امکانات خوراکی و صحی در کوهها و درهها جان باخته اند.
به گفته آنان آوارگان جنگ بلخاب هنوز هم از ترس اینکه طالبان در خانهها و قریهجات آنان مستقر شده اند، جرات نمیتوانند به خانههای خود برگردند.
آنان از طالبان را مسوول این وضع و روز خود میدانند که به گفته آنان در یک درگیری میان خودی سبب آوره شدن مردم شده و اکنون هیچگونه توجهی به بهبود وضع آنان ندارند.
باشندگان آواره بلخاب خواستار کمک ازسوی نهادهای بینالمللی هستند و هشدار میدهند که اگر نهادهای بینالمللی در اسرع وقت به آنان کمک رسانی نکنند، بسیاری از مردان، زنان و کودکان آنان تلف خواهند شد.
طبق گفتههای آنان هزاران خانواده آواره که در کوهها و درهها پناه برده اند بیشتر از این تاب گرسنگی، بیماری و سختی را ندارند و نابود خواهند شد.
گفته میشود که جنگ بلخاب میان طالبان و مولوی مهدی فرمانده ناراضی این گروه از روز پنج شنبه (1 سرطان) در این ولسوالی آغاز شد و پس از آن وزارت دفاع حکومت سرپرست اعلام کرد که مرکز این ولسوالی را تصرف کرده است.
در نتیجه این جنگ صدها خانواده به کوهها و درهها آواره شده اند.
برخی ادعاهای نقض حقوق بشر و کشتار افراد غیرنظامیان در این جنگ نیز مطرح شده است.
سازمان ملل گفته که این موارد را بررسی میکند؛ اما طالبان هرگونه بدرفتاری با مردم را رد کرده اند.