همه کشورهای دنیا بر این باور هستند که امریکا و انگلیس در اوکراین جنگافروزی میکنند. جنگی که نشان از تغییر ماهیت جهان قدیم به جهان جدید دارد.
به گزارش خبرگزاری پایتخت؛ در طول یک سال گذشته اتفاقات و رویدادهای مختلفی در شرق اروپا روی داده که هر کدام از این رویدادها میتواند اثرات شدیدی بر ماهیت رفتارهای هژمونیک کشورها داشته باشد. اینکه چرا امریکا نمیخواهد جنگ در اوکراین به پایان برسد، سوالی است که این روزها همه از خود میپرسند. گسیل سیل سلاح و حمایت سیاسی و تبلیغاتی از این جنگ نشان از برنامههای وسیع و گسترده غرب به ویژه امریکا و انگلیس برای این کشور دارد.
نخستین ایده صلح از سوی «لولا داسیلوا» رئیسجمهوری برزیل همزمان با نخستین سالگرد جنگ اوکراین، مطرح شد که وی پیشنهاد خود مبنی بر ایجاد گروهی از کشورها برای تشکیل میز مذاکره به منظور دستیابی به صلح را تکرار کرد. پیشتر نیز داسیلوا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با صدراعظم آلمان گفته بود: پیشنهاد من این است که گروهی از کشورها ایجاد شود که گفتوگوی بین اوکراین و روسیه را برای یافتن صلح ترویج کند و پیشنهاد میکنم این گروه از خود آلمان، فرانسه و ایالات متحده و در میان دیگر کشورها، برزیل، چین و هند به عنوان میانجیهای احتمالی تشکیل شود.
جنگافروزی امریکا و طرح صلح چین
در این میان چین که همواره بر بیطرفی در قبال جنگ اوکراین تاکید می کند در یکسالگی بحران اوکراین وارد گود شده و طرح صلح ۱۲ مادهای ارائه کرده است؛ طرحی که در آن بر آغاز گفتوگوهای صلح میان مسکو و کییف، آتشبس، پایان تحریمهای غرب علیه روسیه، اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت تاسیسات هستهای، ایجاد گذرگاههای بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان و گامهایی در راستای تضمین صادرات غلات تاکید شده است.
طرح صلح چین همچنین بر مواضع این کشور مبنی بر «تضمین موثر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی» همه کشورها تاکید و خواستار پایان «ذهنیت جنگ سرد» شده است؛ بندی که بیش از همه به مذاق زلنسکی خوش آمده و وی اعلام کرده که در نظر دارد به زودی با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین ملاقات و در خصوص این طرح پیشنهادی با وی گفت وگو کند.
با این حال، درست چند روز پیش از آنکه چینیها طرح خود را علنی کنند، شاهد حمله شدید غربیها به چین مبنی بر کمک به روسیه در جنگ علیه ناتو بودیم!! این سوال از همان ابتدا شکل گرفت که چرا غربیها حالا باید چین را زیر شلاق اتهامات اثبات نشدهای بگیرند که حتی به گفته جان کربی دستگاه اطلاعاتی این کشور هیچ سندی مبنی بر کمک ارسالی چین یا نیت این کشور برای کمک به روسیه در جنگ علیه ناتو در اوکراین ندارند؟ حمله به چین چند روز قبل از کنفرانس امنیتی مونیخ شروع و در هنگام برگزاری نشست افزایش یافت و حالا به مراحل تازهای رسیده است.
وانگ یی مقام ارشد وزارت خارجه چین که در واقع، وزیر خارجه حزب کمونیست چین و یا به عبارتی سیاستگذار ارشد این کشور در دوران جدید به شمار میرود، اما در کنفرانس مونیخ از طرح ابتکاری صلح گفت و همان زمان دلایل حمله بیامان و شدید غربیها به چین و سیل اتهامات واهی و بدون سند علیه این کشور مبنی بر کمک تسلیحاتی به روسیه تشدید شد. این حملات مشخص کرد که غربیها به هیچ عنوان تمایل ندارند چین واسطه جنگی شود که امریکا و انگلیس در شرق اروپا شعلهور کردهاند و به همین دلیل چین را زیر بارانی از دروغهای رسانهای خندهدار مانند فروش 100 فروند پهپاد انتحاری گرفتند تا جایگاه این کشور در مقام میانجی صلح را از بین ببرند.
با این حال، مشخص شد که چینیها دنبال اهداف خاص خود هستند و حاضر به عقبنشینی نیستند. این موضوعی است که به مذاق غربیها خوش نیامده و هر چند که روسها نیز احتمالاً از طرح پیشنهادی چین به دلیل وجود یک گزینه تحت عنوان «تضمین موثر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی» خوششان نیاید، اما به دلیل جایگاه چین در سیاست خارجی و اقتصاد روسیه سران کرملین چشمشان را در وهله اول بر این موضوع خواهند بست. آنها به خوبی میدانند که غربیها، به ویژه امریکا و انگلیس با شامورتیبازی و دروغهای خاصر خود طرح چین را به حاشیه خواهند برد.
️امریکا و انگلیس بدون شک دنبال پایان جنگ و آتشبس در اوکراین نیستند. هزینههای هنگفت امریکا در جنگافروزی در اوکراین نشان داد که این کشور به شدت دنبال تشدید نبرد است و به هیچ کشوری اجازه نقشآفرینی را نخواهد داد. رئیسجمهور اوکراین نیز به نظر آن اندازه استقلال رای و جسارت ندارد که در دومین سال جنگ و ویرانی در این کشور بخواهد مستقل فکر کند و تصمیم بگیرد.