موسسه مطالعات صلح پاکستان در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که میزان حملههای انتحاری اخیر این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به یک سال قبل ۹۳ درصد افزایش یافته است.
خبرگزاری پایتخت: در گزارش این مرکز پژوهشی که روز گذشته(یکشنبه، ۳ جدی) منتشر شده آمده است که در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۹ حمله انتحاری «برونمرزی» در پاکستان انجام شده که در آنها دستکم ۳۲۹ نفر کُشته و ۵۸۲ نفر دیگر زخمی شدند.
براساس معلومات که موسسه مطالعات صلح پاکستان نشر کرده پاکستان در سال ۲۰۲۳ شاهد بیشترین تعداد حملهها انتحاری، پس از ۲۰۱۴ بوده است.
طبق این گزارش نیروهای امنیتی پاکستان هدف اصلی حملهها بودهاند.
به گونهای که نیروهای امنیتی این کشور ۴۸ درصد از جانباختهگان و ۵۸ درصد از زخمیهای حملهها ۲۰۲۳ را تشکیل داده و پس از آن قربانیان اصلی حملهها غیرنظامیان بودهاند.
معلوماتی که توسط موسسه مطالعات صلح پاکستان منتشر شده، نشان میدهد که ۹ سال پیش در سال ۲۰۱۴ دستکم ۳۰ حمله انتحاری در این کشور انجام شده بود.
بر اساس این پژوهش در مقایسه با سالی که سپری شد، ۲۰۱۹ سال امنتری برای شهروندان پاکستان بود. چرا که این کشور در این سال تنها شاهد سه حمله انتحاری بود.
با این حال، پاکستان در سالهای پس از تسلط کامل طالبان در افغانستان، در سال ۲۰۲۳ شاهد جهش قابل توجه فعالیتهای هراسافگنانه بوده است.
در سال ۲۰۲۲ وقوع ۱۵ حمله انتحاری در پاکستان به ثبت رسیده است. این حملهها در سال ۲۰۲۳ به ۲۹ حمله رسیده است.
تحریک طالبان پاکستان از عوامل اصلی افزایش ناامنیها در پاکستان خوانده میشود.
قابل ذکر است که در جریان سال ۲۰۲۳ ایالت خیبرپختونخوا، در همسایگی افغانستان شاهد ۲۳ حمله انتحاری بوده است.
در این حملهها دستکم ۲۵۴ نفر کشته و ۵۱۲ نفر زخمی شدهاند.
بلوچستان، سند و فتا بعد از خیبرپختونخوا از مناطقی هستند که شاهد افزایش حملهها خونبار در این سال بودهاند.